Fick nya träningsinsikter tack vare BODY-testet


Varför känns löpningen så tung när extremt intensiv styrketräning går så lätt? Dynamic Codes BODY-test gav Sandra svaret – och helt nya insikter om sin kropp. Nu kommer jag att ha det här i bakhuvudet när jag planerar min träning, säger hon

Ända sedan barndomen har Sandra, 29, varit en träningsmänniska. Eftersom hon har hållit på med både dans och gymnastik har kosten också varit en viktig del, för att kunna prestera på topp. Men när hon började utmana sig själv med nya träningsformer märkte hon snabbt att kroppen svarade mindre bra efter vissa pass.
– Jag har funderat mycket över hur min kropp reagerar på olika sorters ansträngning. Min bror är långdistanslöpare, men för mig är löpning tungt både fysiskt och mentalt. Det är ju ganska spännande att man kan vara så olika som syskon, säger Sandra.

BODY-testet gav Sandra nya insikter kring träning och kost

Efter att ha gjort Dynamic Codes BODY-test fick hon svar på många av sina funderingar.
– Mina muskler svarar bättre på högintensiv träning, berättade testet, vilket förklarar varför jag aldrig gillat löpning.

Trots att Sandra har haft relativt bra koll på kost och träning hela livet fick hon dessutom några nya insikter.
– Jag brukar ha sömnproblem, men är trots det inte särskilt trött på dagarna. DNA-testet bekräftade att jag inte behöver så mycket djupsömn, vilket var väldigt intressant. Sedan flaggade testet för att jag bör hålla koll på mina blodsockernivåer.

Hon tror att testet kommer att ligga till grund för hur hon tänker kring träning och kost i framtiden.
– Man blir mer peppad på att verkligen sätta sig in mer i hur ens kropp egentligen fungerar. Sedan kommer jag att våga testa fler olika träningsformer, nu när jag vet vad min kropp är bäst lämpad för.